badges

Rap is één van de elementen van de Hiphopcultuur. Een rapper, ook wel MC genaamd, vertelt op een ritmische wijze een (rijm)tekst of improviseert (freestyle), meestal op een beat, maar soms ook a capella. Het woord rappen komt uit de Amerikaanse straattaal en betekent praten. In deze workshop leer je de muziek, flow, rijmschema’s en je leert rappen net als Lil’ Wayne, Dr. Dre, Snoop Dogg & Eminem.

Als workshopleider hebben we de Digitale Audio Booster (René Valke) oftewel D.A.B Entertainment bereidt gevonden om de workshops te verzorgen.

Hij zal tijdens deze workshop de deelnemers leren om binnen de muziek te denken en tellen in maten. Om de kunst van het rijmen te illustreren, wordt rond een willekeurig onderwerp een verhaal verzonnen. Aan de hand van rijmwoorden worden zinnen gemaakt.

Na de theorie gaan de deelnemers individueel of in teams hun eigen rhyme schrijven. Hierbij kan een relevant thema als uitgangspunt worden gebruikt. De workshopleider loopt rond en geeft aanwijzingen. Na zo'n 15 minuten laat elk team hun geschreven raptekst horen op stoere hip-hop beats.

Aan het eind van de workshops kiest de workshopleider de 2 beste deelnemers. Zij zullen tussen 15.00 uur en 16.00 uur hun zelfgeschreven rhymes ten gehore brengen, binnen op de undergoundstage.

Stichting Hollands Talent zorgt voor tafels, stoelen, pennen en papier voor alle deelnemers.

 

Belangrijk: Er worden 2 workshops gegeven. Elk workshop is verdeeld in 2 x 30 minuten
(30 min schrijven en 30 min rappen.)  

LET OP: Wil je deelnemen aan 1 van de workshops? Wees dan op tijd, want VOL = ECHT VOL!!