badges

De organisatie en uitvoering van D-DAE is in handen van de Stichting Hollands Talent (SHT).

De stichting heeft als doel de kenmerken van dance muziek onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Zij wil een belangrijke stimulans zijn voor (jonge) talentvolle Nederlandse dj’s in het algemeen en de artistieke en maatschappelijke carrière van de deelnemende dj’s door (dj) competities.

Op zaterdag 29 juni 2013 organiseert Stichting Hollands Talent voor de derde keer het Dedemsvaart Dance Event Outdoor Festival (D-DAE). De locaties voor dit evenement zijn, het terrein van het streekmuseum “De Kalkovens” en het Gashouder podium te Dedemsvaart

Met het D-DAE Festival wil de stichting:
- de jongeren en jongvolwassenen bereiken die weinig binding hebben met de bestaande georganiseerde activiteiten in Dedemsvaart en omgeving.
- de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Dedemsvaart vergroten en de gemeente Hardenberg positief op de kaart zetten.
- de bezoekers de hele dag laten kennismaken en vooral meedoen aan workshops zoals DJ, MC, Graffiti
en luisteren naar en dansen op Dance muziek.

Verder zal er voor en tijdens deze 3e editie van het D-DAE Festival:
- de finale van het VO-scholen pannavoetbaltoernooi worden gehouden.
- een aangepast middagprogramma zijn. Hierbij zijn bezoekers van alle leeftijden welkom.
- een scholentour worden georganiseerd. Het doel van de tour is om leerlingen een workshop aan te bieden in hun “eigen” omgeving en zo in aanraking te komen met de dj cultuur, de rap cultuur.
- een dj en producer wedstrijd worden georganiseerd om talentvolle dj’s en producers een podium te bieden tijdens het festival. Uiteindelijk krijgen de diverse winnaars een plek in de line-up van het D-DAE festival en kunnen ze hun “skills” aan het grote publiek laten zien. Voor de DJ’s kan het initiatief een springplank vormen voor doorstroming naar regionale podia, ze kunnen een netwerk opbouwen én een kwaliteitsimpuls bewerkstelligen. Tegelijkertijd zullen zij een voorbeeld zijn voor andere jongeren.
- een T-shirt ontwerp wedstrijd zijn. Stichting Hollands Talent en Oosterom mode in Dedemsvaart geven iedereen de kans om het D-DAE festival T-shirt van 2013 te ontwerpen.

Tijdens het evenement zal er door een grote groep jongeren, lokale bedrijven, diverse (lokale) organisaties worden samengewerkt.

De groep jongeren betreft hier zowel de vrijwilligers, workshopdocenten evenals uitvoerende artiesten. Deze groep zal bestaan uit jongeren van verschillende nationaliteiten, geloofsovertuigingen en achtergronden. Deze intensieve samenwerking zal een toonbeeld zijn voor de bezoekers van D-DAE. Door de nauwe samenwerking ziet de groep niet langer alleen de ‘buitenkant’ maar tevens de ‘binnenkant’ van hun leeftijdsgenoten.

 

Tot 29 juni 2013, tot D-DAE!!